Forskellen på gulvafslibning og gulvafhøvling

Vi modtager tit henvendelser omkring, hvad forskellen på en gulvafslibning og en gulvafhøvling er. Det vil vi gennemgå i denne artikel, hvor du kan blive klogere på netop dette problem.

Hvad er en gulvafslivning?
En gulvafslibning er en proces, hvor man ganske enkelt fjerner sit trægulvs gamle overfladebehandling. Gør man det korrekt, når man helt ned til den rene del af trægulvet, og her kan der så efterfølgende påføres en gulvbehandling. Vi anbefaler, at du ikke lader dit nyafslebede trægulv stå, da det hurtigt vil tørre ud, hvis det står og ikke er blevet behandlet.

Man udfører en gulvafslibning ved at slibe den gamle og slidte overflade af gulvet, så man kan lave en ny overflade. Man bruger en gulvslibemaskine, der via sandpapir gør gulvoverfladen jævn og samtidig slibes den gamle gulvbehandling væk.

Man gør for eksempel brug af gulvafslibning på trapper, plankegulve, trægulve, dørtrin, køkkenborde med mere. Træet skal blot ligge fast og vandret, så kan man foretage en gulvafslibning.

Hvad er en gulvafhøvling?

Man bruger gulvafhøvling, når en gulvafslibning ikke er godt nok. Når man afhøvler trægulv, så fjerner man omkring 3-4 millimeter af træet via en kraftig maskine med klinger. Man skræller her overfladen på gulvet.

Man gør typisk brug af gulvafhøvling, i situationer hvor man skal udbedre dybe skader, misfarvninger og så videre. Efter afhøvlingen vil gulvet ofte være utrolig grimt, og man foretager derfor en gulvafslibning bagefter.

Står du og har brug for en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, så kan det sagtens betale sig indhente op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Firmaerne er nemlig i hård konkurrence med hinanden, og det presser altså ofte prisen en smule ned til din fordel. Ønsker du at indhente op til 3 tilbud via vores samarbejdspartner 3byggetilbud, kan du klikke her. Efterfølgende skal du kort beskrive din opgave, hvor du så vil modtage dine tilbud inden for kort tid. Indhent tilbud på gulvafslibning her.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *